GMINA DOMARADZ

Kurs przygotowania deserów dla KGW Barycz

11 kwietnia 2025

W   marcu 2025 roku panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Baryczy wzięły udział w kursie „Przygotowanie deserów restauracyjnych z uwzględnieniem kwalifikacji zielonych i cyfrowych wraz z egzaminem” organizowanym przez Podkarpacką  Akademię Przedsiębiorczości. Inicjatywa miała na celu rozwój umiejętności kulinarnych oraz zapoznanie uczestniczek z nowoczesnymi technikami przygotowywania deserów i innych potraw.

 

Jednym z głównych tematów szkolenia było wytwarzanie i dekorowanie deserów restauracyjnych. Zajęcia poprowadził szef kuchni Dominik Łukasik, który z pasją dzielił się swoją wiedzą i doświadczeniem w zakresie nowoczesnych technik cukierniczych.

Podczas warsztatów uczestniczki miały okazję przygotowywać wykwintne, niepowtarzalne desery jak i potrawy, które zachwycały nie tylko smakiem, ale również jakością. Była to wyjątkowa okazja do zdobycia nowych kompetencji, które z pewnością znajdą zastosowanie zarówno w codziennej kuchni, jak i podczas organizacji wydarzeń lokalnych.

Zakończeniem kursu był egzamin pisemny i praktyczny przeprowadzony przez dyrektora Grzegorza Górnika z Akademii Kelnerskiej, potwierdzający zdobycie kwalifikacji w zawodzie deserant. Wszystkie uczestniczki zdały z wynikiem pozytywnym i otrzymały certyfikat.

Autor: Wiesława Wojewoda

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2025-04-11
Data publikacji:2025-04-11
Osoba sporządzająca dokument:Wiesława Wojewoda
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:227