GMINA DOMARADZ
Kurs przygotowania deserów dla KGW Barycz
W marcu 2025 roku panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Baryczy wzięły udział w kursie „Przygotowanie deserów restauracyjnych z uwzględnieniem kwalifikacji zielonych i cyfrowych wraz z egzaminem” organizowanym przez Podkarpacką Akademię Przedsiębiorczości. Inicjatywa miała na celu rozwój umiejętności kulinarnych oraz zapoznanie uczestniczek z nowoczesnymi technikami przygotowywania deserów i innych potraw.
Jednym z głównych tematów szkolenia było wytwarzanie i dekorowanie deserów restauracyjnych. Zajęcia poprowadził szef kuchni Dominik Łukasik, który z pasją dzielił się swoją wiedzą i doświadczeniem w zakresie nowoczesnych technik cukierniczych.
Podczas warsztatów uczestniczki miały okazję przygotowywać wykwintne, niepowtarzalne desery jak i potrawy, które zachwycały nie tylko smakiem, ale również jakością. Była to wyjątkowa okazja do zdobycia nowych kompetencji, które z pewnością znajdą zastosowanie zarówno w codziennej kuchni, jak i podczas organizacji wydarzeń lokalnych.
Zakończeniem kursu był egzamin pisemny i praktyczny przeprowadzony przez dyrektora Grzegorza Górnika z Akademii Kelnerskiej, potwierdzający zdobycie kwalifikacji w zawodzie deserant. Wszystkie uczestniczki zdały z wynikiem pozytywnym i otrzymały certyfikat.
Rozwiń Metryka
Podmiot udostępniający informację: | |
---|---|
Data utworzenia: | 2025-04-11 |
Data publikacji: | 2025-04-11 |
Osoba sporządzająca dokument: | Wiesława Wojewoda |
Osoba wprowadzająca dokument: | |
Liczba odwiedzin: | 227 |